Primer acte de celebració dels 10 anys d´INFRAESTRUCTURES DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA SAU

INFRAESTRUCTURES DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA SAU va convidar a ALAC al primer acte de celebració dels 10 anys d´INFRAESTRUCTURES DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA SAU EL President d’ALAC, Jordi Gil i el seu adjunt, Joan Massana, van estar presents el passat dimecres dia 21 de setembre al PALAU DE PEDRALBES de Barcelona.

En l’acte, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha afirmat que Infraestructures.cat ha gestionat les actuacions impulsades per la Generalitat responent als reclams de la ciutadania i a l’evolució de la societat”. El conseller ha clos el primer acte de commemoració dels 10 anys de l’empresa de la Generalitat, encarregada de dur a terme les obres que li encomanen els diferents departaments i el manteniment i conservació dels seus equipaments i les seves infraestructures.

Jaume Giró ha assegurat que “les infraestructures públiques s’han de regir per criteris d’eficiència i d’optimització dels recursos”. El conseller ha plantejat el seu parlament diferenciant dos tipus d’infraestrcutures. Per una banda, les infraestructures que ha qualificat de “visionàries”, i que ha atribuït a les obres impulsades tradicionalment pel Govern espanyol, que solen ser “molt cares i la seva efectivitat dubtosa” i que volen “forçar la transformació de la societat i pretenen reorientar l’economia, cap a un objectiu determinat decidit centralitzadament”.

Per la seva banda, el president d’Infraestructures.cat. Miquel Buch, ha repassat l’activitat de l’empresa: “Celebrem 10 anys de feina feta, una feina que ja és patrimoni de tots els catalans i catalanes». Buch ha explicat que “el 2012, vam començar amb un pressupost de 50 milions d’euros, que 10 anys després, hem multiplicat per 10”.

El màxim responsable d’Infraestructures.cat ha destacat que “hem tingut milers de projectes, quilòmetres de carreteres, instituts, caps i hospitals, noves oficines i nous serveis, la connexió de la fibra òptica”. Finalment, Buch ha remarcat la necessitat d’aprendre a fer les inversions que serveixin per fer efectives les exigències del futur i ha parlat de la importància de la retenció del talent.

Fins l’abril del 2023 es programaran jornades i trobades per aportar debat, reflexió i talent, amb els següents temes: Aigua, seguretat alimentaria i emergència climàtica; solucions d’economia Circular; la L9 com a eix vertebrador de la mobilitat de l’àrea metropolitana; el transport públic com a eina de mobilitat; i el cicle de vida d’un edifici: de la redacció del projecte a la explotació del mateix.

Un creixement exponencial El nivell de creixement d’Infraestructures.cat ha estat exponencial durant aquests 10 anys. L’entitat ha passat d’unes inversions de 50 milions euros en plena crisi el 2012 als 500 milions que els diferents departaments han encarregat durant el primer semestre de l’any en curs.

En els propers dos exercicis (2023-2024) les previsions pel volum d’encàrrecs rebuts de les diferents conselleries i departaments apunten a unes inversió de l’entorn dels 800 milions d’euros.

També es va fer una taula rodona amb l’Hble. Sr. Joaquim Nadal i Farreras, conseller de Política Territorial i Obres Públiques (2003-2010), i l’Hble. Sr. Josep Rull i Andreu, conseller de Territori i Sostenibilitat (2016-2017).

Finalment es va pendre un café amb els principals agents del sector, poden copsar els diferents pensaments i situacions de les constructores, enginyeries, consultors i directius i gestors d’Infraestructures.cat.

icat 20 icat 3

Comentarios cerrados.